Η περιοχή μας...
Χάρτης της Μάνης

Η Στούπα είναι ένα μικρό παραδοσιαό χωριό μέσα στην καρδια της ιστορικής Μεσσηνιακής Μάνης. Βρησκόμαστε 290 χιλιόμετρα από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, 250 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Πάτρας και 45 χιλιόμετρα από την πόλη της Καλαμάτας, που παρέχει όλα όσα αναμένονται από ένα σύγχρονο αστικό κέντρο. Δια μέσου της Καλαμάτας η Στούπα έχει πρόσβαση σε λιμάνι, σταθμό ΚΤΕΛ και αεροδρόμιο που εξυπηρετεί εθνικές και διεθνής πτήσεις.

Η παραλία της Καλόγριας Η παραλία της Στούπας Η παραλία της Στούπας (- - - - - κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγένθυνση - - - - -)

Ο συνδυασμός ορεινού και παραθαλάσσιου τοπίου στην καρδιά ενός παραδοσιακού, Μανιάτικου σκηνικού καθιστούν την Στούπα ένα συναρπαστικό και ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό.

Τα γειτονικά χωριά είναι επίσης ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας και φυσικής ομορφιάς. Η Καρδαμύλη (7.4χμ) είναι ένα παραδοσιακό, Μανιάτικο χωριό όπου φιλοξενείται και το δημαρχείο του δήμου μας (δήμος Λεύκτρου). Το Νεοχώρι (3.4χμ) είναι ένα εξίσου παραδοσιακό χωριό, με περισσότερο ορεινή χροιά. Ο Άγιος Νικόλαος (4.7χμ), το ψαροχώρι με το πανέμορφο λιμάνι του φιλοξενεί το εικοσιτετράωρο κέντρο υγεία της ευρύτερης περιοχής. Το τελευταίο είναι προσβάσιμο από την Στούπα όχι μόνο μέσω της επαρχιακής οδού, αλλά και από το παραθαλάσσιο μονοπάτι, ιδανικό για αυτούς που αναζητούν έναν όμορφο κοντινό περίπατο. Για τους πιο τολμηρούς, το ταξίδι μπορεί να συνεχιστεί έως τον Άγιο Δημήτριο (6.8χμ), ή ακόμα και το όμορφο χωριό της Τραχήλας (11.9χμ) με ένα από τα ποδήλατα που ενοικιάζονται στα τοπικά τουριστικά μαγαζιά.